EMS-provider, verpleegster beschuldigd van diefstal van COVID-19-patiëntencreditcards

0

Firuz Barotov, een EMS-provider in Staten Island, wordt beschuldigd van het stelen van een kaart van een patiënt tijdens het transport van hem en Danielle Conti, een verpleegster van Staten Island, naar verluidt gestolen, gebruikt en teruggestuurd een patiëntenkaart Gisteren om 23:14 uur

 

Terwijl hun collega’s in de gezondheidszorg hun leven riskeerden in de frontlinies van de coronavirusstrijd, gebruikten twee medische hulpverleners op Staten Island de pandemie om te stelen van de getroffenen, beweren de autoriteiten.

 

Verpleegster Danielle Conti, 43, en ambulancepersoneel Firuz Barotov, 19, werden vrijdag aangeklaagd in de Criminal Court in St. George nadat ze beschuldigd waren van het stelen en gebruiken van creditcards van COVID-19-patiënten in niet-gerelateerde zaken. online aanvragen creditcard op de website.

 

Conti, van Grace Drive in Old Bridge, NJ, heeft naar verluidt in april een creditcard gestolen van een stervende patiënt in het Staten Island University Hospital, meldde de Advance / SILive.com eerder.


 

Ze nam de American Express-kaart van de 70-jarige Anthony Catapano, die voor zijn leven vocht op de Ocean Breeze-campus, en gebruikte die om boodschappen en benzine voor haar auto te kopen, aldus de aanklacht. waar de beste creditcard vergelijken?

 

Catapano stierf op 12 april aan complicaties van het coronavirus.

 

Een ongeautoriseerde aanklacht die werd ingediend nadat de patiënt stierf, werd ontdekt door de dochter van Catapano na zijn overlijden, vertelden meerdere bronnen eerder aan de Advance / SILive.com.

 

‘Ik belde de creditcardmaatschappij als een absolute gek,’ zei Tara Catapano, en de aanklacht werd verwijderd; Maar toen richtte ze haar aandacht op hoe dergelijke beschuldigingen ooit zouden kunnen worden gemaakt, aangezien Anthony tijdens zijn verblijf aan een beademingsapparaat zat.

 

Tara zei dat de creditcards van haar vader weer in zijn portemonnee zaten toen ze zijn bezittingen ongeveer twee dagen na zijn dood ontving.

 

Aangezien bezoekers op dat moment niet waren toegestaan ​​in het ziekenhuis, zei Tara dat de aanklachten “duidelijk” van een werknemer afkomstig waren. “Dit betekent dat een werknemer in zijn portemonnee is gestapt, zijn creditcard heeft gestolen, deze heeft gebruikt en vervolgens heeft teruggegeven.”

 

De verpleegster werd in mei gearresteerd en gaf een ticket voor de balie.

 

Conti werd op eigen gelegenheid vrijgelaten nadat ze vrijdagochtend voor een rechter was verschenen.

 

Ze wordt geconfronteerd met verschillende aanklachten, waaronder grote diefstal in de vierde graad, crimineel bezit van gestolen goederen en kleine diefstal, volgens de aanklacht.

 

Volgens openbare registers moet ze op 6 januari weer voor de rechtbank verschijnen.

 

Een advocaat die Conti vertegenwoordigde, reageerde vrijdagmiddag niet onmiddellijk op een bericht waarin om commentaar werd gevraagd.

 

Barotov, van Penton Street in Pleasant Plains, werd vrijdag ook aangeklaagd wegens het stelen van de creditcard van een 63-jarige mannelijke coronaviruspatiënt terwijl hij hem in een ambulance vervoerde en gebruikte voor verschillende aankopen.

 

Barotov nam de Discover-creditcard van de patiënt terwijl hij hem op 4 april van het Staten Island University Hospital naar een geheime locatie op Staten Island vervoerde, beweert de klacht.

 

De ambulancemedewerker gebruikte de creditcard 26 keer in een tijdsbestek van ongeveer twee weken bij verschillende restaurants, apotheken en bij een supermarkt op Staten Island, beweert de klacht.

 

“Ja, ik zat achter in de ambulance, ik heb de kaart gepakt”, zei Barotov volgens de klacht tegen de ambtenaren. ‘Ik heb de tas van de man uitgekozen. Ik pakte de portemonnee en pakte een kaart. Ik veegde het, daarna veegde ik het opnieuw, en toen veegde ik het opnieuw. Ik gooide het weg. Niemand anders had het. Ik was het gewoon. ”

 

Barotov gooide de kaart vervolgens in de vuilnisbak bij de Staten Island Mall in New Springville “omdat hij zich schuldig voelde”, stelt de klacht.

 

Barotov werd ook vrijgelaten op zijn eigen herkenning.

 

Een advocaat die Barotov vertegenwoordigde, werd vrijdagmiddag niet op de beurs genoteerd.

 

 

 

De bediende van een tankstation heeft duizenden dollars uitgegeven aan gestolen creditcards van klanten, zegt de politie

 

Nykeshia Smith wordt ervan beschuldigd de creditcardmaatschappijen van de slachtoffers te hebben gebeld om rekeningen over te nemen

 

Een 7-Eleven tankstationbediende stal creditcard- en bankpasgegevens van voornamelijk oudere klanten, belde hun banken om controle te krijgen over hun rekeningen en verdiende duizenden dollars aan frauduleuze aankopen, aldus de Casselberry Police Department.

 

Al met al wordt Nykeshia Smith ervan beschuldigd $ 5.454,20 aan aankopen te hebben gedaan met behulp van de kaarten van drie slachtoffers. Een ander slachtoffer werd ook geïdentificeerd, maar er werd geen geld van haar gestolen.

 

De politie zei dat het onderzoek begon toen een 74-jarige vrouw aangaf $ 964,26 aan aankopen gedaan te hebben met haar pinpas bij Silver Star Mart in Ocoee, Big Lots, Sam’s Club en Discount Perk.

 

Uit gegevens blijkt dat het slachtoffer 7-Elf dagen voor de diefstal was gestopt en haar bankpas in de kaartlezer was vergeten nadat ze een aankoop had gedaan.

 

Toen ze haar volgende boodschap ging doen, realiseerde ze zich haar fout, dus keerde ze terug naar het benzinestation, maar een medewerker zei dat de ploeg sindsdien was veranderd en dat ze haar kaart niet meer hadden, aldus het rapport.

 

De politie zei dat ze de bewakingsvideo hadden bekeken waarop te zien was dat Smith de kaart uit de lezer nam terwijl het slachtoffer, dat een rollator gebruikt en langzaam beweegt, op weg was naar de uitgang. Smith heeft niet geprobeerd het slachtoffer te stoppen of de kaart terug te geven, zeiden de autoriteiten.

 

Het tweede slachtoffer zei dat Smith zijn creditcard gebruikte om aankopen te doen bij Own It Now Sales, Sam’s Club, Apple.com en Lowe’s, voor een totaalbedrag van $ 1.840,35, blijkt uit de gegevens.

 

 

Dat slachtoffer zei dat hij een vaste klant was bij de 7-Eleven op South U.S. Highway 17-92 en herinnerde zich dat hij zijn kaart bij één gelegenheid aan Smith had overhandigd, aldus het rapport.

 

De politie zei dat ze gsm-gegevens gebruikten om vast te stellen dat Smith de creditcardmaatschappij van het slachtoffer had gebeld om te proberen het account over te nemen en uit opnames blijkt dat ze tijdens dat gesprek ook haar stem verdiepte om te klinken als het slachtoffer, dat een man is.

 

Uit gegevens blijkt dat het volgende slachtoffer op 18 juni naar 7-Eleven ging en Smith vroeg om haar Discover-kaart te zien, waarvan ze vervolgens een foto nam zonder dat het slachtoffer het wist.

 

Smith belde later het slachtoffer terwijl ze deed alsof hij van haar telefoonmaatschappij was en vroeg haar om de laatste vier cijfers van haar burgerservicenummer en haar geboortedatum, aldus het rapport.

 

 

Het slachtoffer zei kort daarna dat ze op de hoogte was gebracht van aankopen die ze niet had gedaan en toen ze Discover belde, zeiden ze dat Smith volgens de autoriteiten aan de andere lijn zat om controle over het account te krijgen. De politie zei dat Smith niet succesvol was en dat er geen geld was gestolen van de 65-jarige vrouw.

 

Het vierde slachtoffer was echter een 82-jarige vrouw van wie $ 2.649,59 werd afgeschreven van haar rekening voor frauduleuze aankopen bij A New Image Baby, dat echo’s levert, Penn Credit PCC Trust, Comcast, Happy Face Entertainment en Winn-Dixie, records tonen.

 

De politie zei dat ze voor veel van de aankopen beveiligingsbeelden konden vinden of getuigenissen konden afleggen waaruit bleek dat het Smith was die de gestolen kaart gebruikte. Ze brachten ook haar reclasseringsambtenaar binnen die haar stem kon herkennen in opnames van telefoontjes naar de creditcardmaatschappijen, aldus het rapport.

 

Ze wordt geconfronteerd met meerdere tellingen van diefstal, fraude en grote diefstal.

 

7-Eleven, Inc. stuurde News 6 een verklaring over de arrestatie.

 

“Deze persoon was een werknemer van een onafhankelijke franchisenemer. De franchisenemer heeft 7-Eleven laten weten dat hij de betreffende werknemer heeft opgezegd. 7-Eleven werkt volledig samen met de politie. Klanten die denken dat ze mogelijk zijn getroffen, kunnen 1-800-255-0711 bellen ”, aldus de verklaring.

 

De politie zei dat Smith op dat moment een proeftijd had voor een zaak van afpersing en identiteitsdiefstal in 2013 in Orange County.

 

Een rechter schonk haar een borgsom van $ 100.000 voor de politiezaak Casselberry, maar geen borgsom voor het overtreden van haar proeftijd.

 

De politie zei dat ze nog steeds onderzoek doen en dat er mogelijk meer slachtoffers zijn.

 

 

Related Posts

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share