Bank Of Korea lanceert panel om digitale valuta te beoordelen; Revolut om gebruikers juridische controle te geven over cryptocurrencies

0

Bank Of Korea lanceert panel om digitale valuta te herzien

 

De Koreaanse centrale bank heeft een juridische adviesgroep uitgerold om te kijken naar mogelijke uitdagingen om een ​​digitale munteenheid (CBDC) van de centrale bank tot stand te brengen, meldde The Korea Times.

 

De start van het panel maakt deel uit van de eerste fase van het plan van de Bank of Korea (BOK) om een ​​CBDC te creëren. Terwijl de push in maart begon, versterkt BOK zijn onderzoeksfuncties om een ​​experimentele run voor een cryptocurrency te voltooien voorafgaand aan de afsluiting van volgend jaar.

 

Het panel van de centrale bank bestaat uit zes mensen met IT- en financiële expertise, advocaten met een FinTech-focus en hoogleraren handelsrecht. Het zal op zijn vroegst tot aan het einde van mei werken. Plus500 review is positief.

 

Een functionaris van de centrale bank zei volgens het rapport: “We hebben de adviesgroep opgericht om juridische kwesties rond een CBDC te bespreken en uit te zoeken welke wetten moeten worden herzien of vastgesteld voor een soepele voortgang bij de mogelijke uitgifte van digitale valuta door de BOK.”

 

Ander nieuws: de Britse FinTech Revolut zal eind juli de gebruikers juridische zeggenschap over digitale valuta’s bieden, omdat het ook de controle versterkt over hoe klanten de crypto kunnen gebruiken, meldde CoinDesk.

 

https://www.youtube.com/embed/ZmrGIlamWfA

 

Het bedrijf zal de status van ‘juridisch eigenaar’ geven aan klanten die in juli de vijf beschikbare digitale valuta’s kopen, waaronder ether, XRP, litecoin, bitcoin en bitcoin cash. In de herziene voorwaarden werd echter opgemerkt dat klanten ‘geen cryptocurrency kunnen overdragen aan iemand die geen Revolut-klant is’. Bovendien zullen klanten “niet in staat zijn om transacties zelf uit te voeren”, aldus het rapport.

 

Revolut was de afgelopen tijd bezig met het uitbreiden van haar aanbod van digitale valuta en kwam dit voorjaar op de Amerikaanse markt. Amerikaanse klanten kunnen vanaf nu een bankrekening openen, maar naar verluidt kunnen ze geen digitale valuta verhandelen. Het bedrijf vertelde zijn gebruikers naar verluidt dat het dankzij de beleidsupdates de functionaliteit voor digitale valuta kan uitbreiden. bitcoin creditcard is genoodzaakt.

 

Digitale transformatie is krachtig versneld, maar hoe vertaalt die behendigheid zich in de strijd tegen aanvallen uit het COVID-tijdperk en geavanceerde identiteitsbedreigingen? Omdat miljoenen alles online omarmen, valt het behoud van digitaal vertrouwen nu vooral op banken en FI’s. Vooruitgang in identiteitsgegevens en het gebruik van verschillende gewichten in de betalingsmix bieden nu nieuwe mogelijkheden om organisaties en hun klanten te wapenen tegen cyberbedreigingen. Van het nieuwste op het gebied van machine learning voor fraude en risico’s, tot treasuryteams van bedrijven die op nieuwe manieren werken met nieuwe datasets, leer van experts hoe digitale identiteit, samen met vorderingen zoals realtime betalingen, samenwerken om vertrouwen te wekken en relaties te verrijken

 

Related Posts

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share