Belangrijk om te weten: Hunting PLC (LON: HTG) Insiders hebben aandelen gekocht

0

Het is niet ongebruikelijk dat bedrijven goed presteren in de jaren nadat insiders aandelen hebben gekocht. De keerzijde daarvan is dat er meer dan een paar voorbeelden zijn van insiders die aandelen dumpen voorafgaand aan een periode van zwakke prestaties. Aandeelhouders willen dus wellicht weten of insiders aandelen in Hunting PLC (LON: HTG) hebben gekocht of verkocht. apple beurs is vol.

 

 

Wat is kopen met voorkennis?

 

Het is heel normaal om insiders van bedrijven, zoals bestuursleden, van tijd tot tijd in aandelen van bedrijven te zien handelen. Dergelijke insiders moeten echter hun handelsactiviteiten bekendmaken en mogen niet handelen op basis van voorkennis.

 

Wij vinden niet dat aandeelhouders simpelweg transacties met voorkennis moeten volgen. Maar evenzeer zouden we het dwaas vinden om transacties met voorkennis helemaal te negeren. Uit een studie van Columbia University bleek bijvoorbeeld dat ‘insiders eerder geneigd zijn om op de open markt de aandelen van hun eigen bedrijf te kopen wanneer het bedrijf op het punt staat nieuwe overeenkomsten met klanten en leveranciers bekend te maken’. tesla aandeel euro is hoog.

 

Bekijk onze nieuwste analyse voor Hunting

 

Op jacht naar transacties met voorkennis in het afgelopen jaar

De niet-onafhankelijke en niet-uitvoerende bestuurder, Richard Hunting, deed de grootste verkoop met voorkennis in de afgelopen 12 maanden. Die ene transactie was voor UK £ 126k aan aandelen tegen een prijs van UK £ 4,02 per stuk. Hoewel verkopen met voorkennis negatief is, is het voor ons negatiever als de aandelen tegen een lagere prijs worden verkocht. Het is enigszins geruststellend dat deze verkoop plaatsvond tegen een prijs die ruim boven de huidige aandelenkoers lag, namelijk £ 1,40 UK. Het zal dus op de huidige niveaus misschien niet veel licht werpen op het vertrouwen van insiders. De enige individuele verkoper van insiders in het afgelopen jaar was Richard Hunting.

 

In het afgelopen jaar kunnen we zien dat insiders 164,21.000 aandelen hebben gekocht ter waarde van 362.000 UKL. Maar ze verkochten 49,38.000 aandelen voor £ 165.000. In de afgelopen twaalf maanden is er meer gekocht dan verkocht door Hunting insiders. De gemiddelde koopprijs was ongeveer £ 2,20 UK. Ik zou dit als positief beschouwen, omdat het suggereert dat insiders waarde zien rond de huidige prijs. De onderstaande grafiek toont transacties met voorkennis (door bedrijven en individuen) in het afgelopen jaar. Als u op de grafiek klikt, ziet u alle afzonderlijke transacties, inclusief de aandelenkoers, individuele transacties en de datum!

 

Insiders bij Hunting hebben onlangs aandelen gekocht

Het is goed om te zien dat Hunting-insiders opmerkelijke investeringen hebben gedaan in de aandelen van het bedrijf. Niet alleen was er geen verkoop die we kunnen zien, maar ze kochten ook gezamenlijk Britse £ 86k aan aandelen. Hierdoor denk je dat het bedrijf een aantal goede punten heeft.

 

Eigendom van voorkennis

Voor een gewone aandeelhouder is het de moeite waard om na te gaan hoeveel aandelen in handen zijn van insiders van het bedrijf. We zien meestal graag een vrij hoog niveau van insider-eigendom. Het lijkt erop dat Hunting insiders 5,3% van het bedrijf bezitten, ter waarde van ongeveer UK £ 12 miljoen. We hebben zeker elders meer insider-eigendom gezien, maar deze holdings zijn voldoende om afstemming tussen insiders en de andere aandeelhouders te suggereren.

 

Wat kunnen de transacties met voorkennis bij Hunting ons vertellen?

De recente aankopen met voorkennis zijn bemoedigend. We putten ook vertrouwen uit het langetermijnbeeld van transacties met voorkennis. We merken echter op dat het bedrijf de afgelopen twaalf maanden geen winst heeft gemaakt, wat ons voorzichtig maakt. Gezien het feit dat insiders ook behoorlijk wat Hunting bezitten, denken we dat ze waarschijnlijk vrij zeker zijn van een mooie toekomst. Deze transacties met voorkennis kunnen ons dus helpen een proefschrift over de aandelen op te bouwen, maar het is ook de moeite waard om de risico’s te kennen waarmee dit bedrijf wordt geconfronteerd. In termen van beleggingsrisico’s hebben we met Hunting 2 waarschuwingssignalen geïdentificeerd en het begrijpen ervan zou deel moeten uitmaken van uw beleggingsproces.

 

Als u liever een ander bedrijf bekijkt – een bedrijf met potentieel superieure financiële gegevens – mis dan deze gratis lijst van interessante bedrijven met een HOOG rendement op eigen vermogen en lage schulden niet.

 

Related Posts

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share