Joodse dating-app laat ouders met een yen voor kleinkinderen volwassen kinderen opzetten

0

JustKibbitz combineert 21e-eeuwse technologie en de beproefde yenta-instincten van Joodse moeders om nakomelingen te matchen voor een klein, licht gesprek of vooruitbetaalde eerste dates

 

Joodse dating-app laat ouders met een yen voor kleinkinderen volwassen kinderen opzetten

Een kind klimt op 21 december 2006 op het ‘Ahava’ / Love-beeld in het Israel Museum in Jeruzalem. In 1978 creëerde de Amerikaanse kunstenaar Robert Indiana een 4 meter hoge stalen sculptuur.


 

Joodse moeders denken vaak dat ze het beste weten als het gaat om met wie hun volwassen kinderen moeten uitgaan. Nu hebben ze hun kans om het te bewijzen.

 

Een nieuwe Joodse dating-app genaamd JustKibbitz stelt moeders in staat profielen voor hun zonen en dochters op te stellen en potentiële matches voor hen te vinden. Eerst maken de moeders contact, en als ze allebei denken dat hun kinderen elkaar leuk zouden vinden, regelen ze een eerste date voor hen. En om de druk weg te nemen, kunnen de moeders ervoor kiezen om ook voor de date te betalen. opzoeknaarjou dating online.

 

 

Hoewel moeders erbij betrokken zijn, benadrukte JustKibbitz CEO en mede-oprichter Jeffrey Kaplan in een recent telefonisch interview met The Times of Israel dat het geen site voor huwelijksmatchmaking is.

 

“‘Geen druk. Gewoon kibbitz, ’is ons merk,’ zei Kaplan. (In het Jiddisch kan ‘kibbitz’ een licht gesprek betekenen.)

 

JustKibbitz.com oprichter Jeffrey Kaplan (Courtesy)

Ongetwijfeld zijn joodse moeders over het algemeen serieus over de wens dat hun kinderen een blijvende geschikte en liefdevolle joodse echtgenoot vinden. Maar JustKibbitz is alleen gericht op het helpen van jonge volwassenen om de eerste stap te zetten om een ​​potentiële partner te leren kennen.

 

Sam Leach, die in Chicago promoveert in chemische en biologische technologie, zei dat hij verheugd is om te zien met wie zijn moeder Jodie Leach hem zal opzetten via de webgebaseerde app. In feite was het Sam, 27, die zijn moeder aanmoedigde om zich aan te melden voor JustKibbitz onmiddellijk nadat hij erover had gehoord van zijn getrouwde zus Hannah Leach Oberholtzer.

 

 

“Ik ben al heel close met mijn moeder en praat met haar over alles, dus ik bedenk waarom haar niet kan helpen met daten? Bovendien denk ik dat ze het waarschijnlijk leuk zal vinden om een ​​kijkje te nemen in een deel van mijn leven waar ze niet zo veel van af weet. Het klinkt als een hechtingservaring, ”zei Sam, die homo is. (JustKibbitz is inclusief en verwelkomt LGBTQ-individuen.) secretflirt review is positief.

 

Jodie Leach (rechts) met haar zoon Sam Leach en dochter Hannah Leach Oberholtzer (met dank aan Jodie Leach)

Suzi Finer uit Valley Glen, Californië, zei dat ze graag in actie wilde komen en potentiële matches wilde vinden voor haar 27-jarige zoon Ben Finer, een koper bij een groot distributiebedrijf en een professionele klassieke zangeres.

 

 

“Hij heeft het erg druk met zijn werk en is niet op zoek geweest naar dates. En nu met COVID kunnen jongeren elkaar niet eens ontmoeten op feestjes, ‘klaagde Finer.

 

 

Ben Finer (met dank aan Suzi Finer)

Finer maakte er een punt van te vermelden dat haar zoon 1,85 meter lang is, fysiek fit en carrière-gedreven. Ze verwacht dat Ben misschien “een beetje ophef maakt” over het feit dat ze een profiel voor hem maakt op JustKibbitz, maar ze is ervan overtuigd dat hij zal uitgaan met vrouwen met wie ze hem matcht.

 

“Ik ben er erg sceptisch over, maar ik vertrouw op de intuïtie van mijn moeder en zal zien wat hieruit voortkomt,” zei Ben.

 

De 34-jarige oprichter van JustKibbitz, Kaplan, zei dat hij in 2013 op het idee kwam tijdens een bezoek aan zijn familie in Zuid-Florida. Hij ontdekte dat zijn moeder op Jdate een ‘nep’-profiel voor zijn broer had gemaakt. Vrouwen reageerden en Kaplans moeder had contact met hen.

 

‘Ik vond het idee zo grappig. En toen hoorde ik dat andere moeders en tantes dit deden, ”zei Kaplan, die nu in Asheville, North Carolina woont, met zijn vrouw en zoontje. (Kaplan zei dat hij zijn vrouw op de ouderwetse manier ontmoette: op een Joods studentenfeest op de universiteit.)

 

Kaplan heeft een master in ondernemerschap van de University of Florida en werkt op het gebied van start-ups en app-ontwikkeling. Hij zei dat hij zakelijk potentieel zag in moeders die “een bizarre oplossing” vonden voor het probleem dat hun kinderen niet op date gaan om een ​​langdurige relatie na te streven.

 

 

Hoe JustKibbitz zichzelf voorstelt aan gebruikers. (Screenshot)

‘Ik realiseerde me dat er hier misschien een markt was. Het opzetten van koppels via vrienden en familie is immers de oudste manier waarop mensen elkaar ontmoeten. Dit was gewoon nog geen online ding geworden, ” zei Kaplan.

 

Bij marktonderzoek ontdekte Kaplan dat 65-70% van de millennials nu datingapps gebruikt. Vervolgens interviewde hij meer dan 100 mensen in die leeftijdsgroep. Vijftig procent zei dat ze zouden uitgaan op een koffie- of borrelafspraak die door hun moeder was opgezet, en maar liefst 92% antwoordde dat ze op zo’n datum zouden uitgaan als het vooraf betaald was.

 

“Er was daar een duidelijke mentaliteitsverandering. Het feit dat je geen geld kwijt bent, doet je zeggen: ‘Waarom niet? Ik heb niets te verliezen ”, merkte Kaplan op, die een patent had aangevraagd op de mogelijkheid dat de moeders de datum vastlegden om de kosten van een cadeaubon of voucher te verdelen over een plaatselijk etablissement.

 

“Ik vind dat cooloptie, ”zei Jodie Leach, die in Jacksonville, Florida woont met haar man van 32 jaar.

 

 

JustKibbitz vertelt het zoals het is in zijn marketing voor Joodse moeders. (Screenshot)

Gelukkig voor Leach was het haar zoon Sam die voorstelde om zich bij JustKibbitz aan te sluiten. Andere volwassen kinderen zijn in eerste instantie misschien niet zo enthousiast, dus de algemene voorwaarden van de app vereisen dat moeders (of een familielid of vriend) een profiel aanmaken zodat iemand eerst toestemming moet krijgen. JustKibbitz geeft zelfs enkele handvatten om volwassen kinderen te overtuigen om het vereiste groen licht te geven.

 

Kaplan en een zakenpartner hebben aanvankelijk de ontwikkeling van de app opgestart en bleven de onderneming financieren met $ 150.000 die ze wonnen in een lokale pitchwedstrijd in september 2019. Momenteel is JustKibbitz in de VS gevestigd en gericht op de VS, Canada, het VK en Israël. . Als Kaplan echter genoeg geld kan verzamelen in de volgende financieringsronde, zou JustKibbitz kunnen uitbreiden door werknemers in Israël aan te nemen.

 

Op dit moment kunnen moeders zich aanmelden voor de wachtlijst van JustKibbitz op JustKibbitz.com. Volgens Kaplan wil hij de app pas volledig operationeel maken als er een kritieke massa aanmeldingen is, wat volgens hem binnenkort zal gebeuren.

 

“We willen een moeder die zoekt naar een match voor haar kind met behulp van specifieke parameters, niet teleurstellen, en voor haar om te ontdekken dat er geen of heel weinig matches zijn”, legt Kaplan uit.

 

 

Een voorbeeld van de leuke, uitdagende taal die wordt gebruikt in de dating-app JustKibbitz. (Screenshot)

Zodra de app volledig functioneel is, kunnen moeders profielen voor zichzelf en hun kinderen maken en gratis zoeken. Ze zullen een maandelijks lidmaatschap moeten kopen om een ​​andere moeder een bericht te sturen, en op de “kibbitz-knop” drukken om hun kinderen te verbinden, zodat ze online kunnen chatten en beslissen of ze elkaar persoonlijk willen ontmoeten. Als de moeders de prepaid-datumoptie kiezen, gaan de kinderen meteen door naar de datum en ontvangen ze een prompt op hun telefoon voor een interactie van het type ijsbreker die de cadeaukaart ontgrendelt wanneer ze elkaar ontmoeten.

 

In eerste instantie zullen de profielen alleen basisinformatie bevatten, waaronder geografische regio, leeftijd, seksuele geaardheid en niveau van religieuze naleving. Toekomstige herhalingen van de app zullen om meer details vragen, afhankelijk van feedback van gebruikers.

 

Jodie Leach verbergt niet dat ze uitkijkt naar Joodse kleinkinderen aan wie haar zoon Sam de kernwaarden kan doorgeven die hij heeft geleerd tijdens het opgroeien in een hecht, hervormd Joods gezin.

 

“De joodse achtergrond van een persoon is erg belangrijk. Je wilt een vergelijkbaar niveau van naleving ”, zei Suzi Finer, die ook haar zoon Ben opvoedde in de hervormingstraditie.

 

 

Esther Levy (beleefdheid)

Esther Levy, 25, groeide op in een modern orthodox gezin in Los Angeles en zou idealiter graag een echtgenoot willen vinden die de Joodse wet naleeft zoals zij dat doet. Maar met de datingscene zo moeilijk als die is, staat ze open voor flexibiliteit.

 

Levy woont nu in Tel Aviv nadat hij in de Israel Defense Forces heeft gediend en een graad in politieke wetenschappen en duurzaamheid heeft behaald aan het Interdisciplinair Centrum in Herzliya. Hoewel ze nog geen datingapps heeft gebruikt, dacht ze dat JustKibbitz geschikt was voor religieuze joden die een match zoeken, en zou ze overwegen om deze in de toekomst te gebruiken.

 

Ze dacht ook dat seculiere Amerikaanse joden het zouden gebruiken om een ​​eerste date te vinden, maar dat Israëli’s minder enthousiast zouden zijn om door hun moeders te worden opgezet.

 

“Ik heb gemerkt dat jonge Israëli’s – hoewel ze een hechte band met hun familie hebben – onafhankelijker zijn in het nemen van beslissingen over hun persoonlijke leven,” zei Levy.

 

Levy zei dat ze zich niet kon voorstellen dat haar moeder – die een goede smaak heeft in mannen maar het erg druk heeft – tijd zou hebben voor JustKibbitz. Toch zal ze het tegen haar zeggen als ze er klaar voor is. Levy ziet zeker de voordelen van het laten zoeken van haar moeder naar dates voor haar.

 

“Minder werk voor mij!” Riep Levy uit.

Related Posts

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share